İsias Otel davasının ikinci duruşması cuma günü yapılıyor

Grand İsias Otel'deki deprem faciasıyla ilgili davanın ikinci duruşması, Şampiyon Meleklerin hayatını kaybettiği trajik olayın üzerinden geçen zamana rağmen hala gündemde.

Yayın: 24.04.2024 - 13:47

27 kez okundu

İsias Otel davasının ikinci duruşması cuma günü yapılıyor

Mahkemede, teknik raporların ışığında yeni bir aşamaya geçilecek. Şampiyon Meleklerin ailelerinin avukatları, önceki duruşmada tahliye edilen iki kişiye karşı Gazi Üniversitesi teknik raporuna itiraz edecek ve üç farklı teknik uzman bilirkişi raporunu mahkemeye sunacak.

6 Şubat 2023’teki depremde yaşanan trajediyle ilgili olarak, Grand İsias Otel’e ilişkin dava, Adıyaman’da devam ediyor. Önceki duruşmanın ardından belirlenen ikinci duruşma, 26 Nisan Cuma günü saat 09.00’da yapılacak.

Duruşmaya, Başbakan Ünal Üstel ve ekibi, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı bakanlar, Cumhuriyet Meclisi Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu ve komite üyeleri; bazı milletvekilleri, ailelerden bir heyet, Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ile Kıbrıs’taki avukat ekibi katılacak.

Grand İsias Otel davasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmadan önce, duruşma için hazırlık yapan ekip, Adıyaman’a gitmek üzere yarın yola çıkacak ve duruşmanın ardından adaya geri dönecek.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, oteldeki suçluların serbest bırakılmasına karşı net bir tutum sergiliyor. Karakaya, mahkeme heyetinin gerçeklerle hareket etmek zorunda olduğunu belirterek adaletin peşinde olduklarını vurguluyor.

Karakaya, “Dava adil sonuçlanana kadar sevdiklerimizi bizden koparan katillerin hep peşinde olacağız.” diyerek kararlılıklarını ifade ediyor.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı da, adalet mücadelesinin hız kesmeden devam ettiğini belirtiyor. Esendağlı, mahkemeden dosyanın yeniden incelenmesi talebinde bulunacaklarını ve adil bir sonuç almayı umduklarını söylüyor.

Davanın başlangıcından bu yana yaşanan gelişmeler, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin kararlılığını ve adalet talebini yansıtıyor. Bu trajik olayın aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması için mücadeleleri devam ediyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap