İSİAS Otel’de evlatlarını kaybeden aileler, Ankara’da Türkiye Adalet Bakanı Tunç ile görüştü

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından Adıyaman Grand İsias Otel'de yaşanan trajedide 72 kişi hayatını kaybetti.

Yayın: 18.04.2024 - 08:14

32 kez okundu

İSİAS Otel’de evlatlarını kaybeden aileler, Ankara’da Türkiye Adalet Bakanı Tunç ile görüştü

Bu acı olayın mağdurlarından Ruşen Karakaya ve Pervin İpekçioğlu, Ankara’da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile buluştu. Ruşen Yücesoylu Karakaya, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “İsias davası Türkiye’de örnek bir dava olacak. Adalet sağlanacak ve kayıplarımızın bedelini ödeyecekler. Adalet bakanımıza desteği için teşekkür ediyoruz” dedi. Pervin İpekçioğlu ise “Çocuklarımızı kaybettik ama dimdik ayaktayız. Bu kişiler hesap verecek” şeklinde konuştu.

26 Nisan’da Adıyaman’da görülecek olan Grand İsias Otel davasının öncesinde, Ruşen Yücesoylu Karakaya ve Pervin İpekçioğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya geldi. Aileler, ANKA Haber Ajansı’na yaşadıkları süreci anlattılar.

Ruşen Yücesoylu Karakaya şunları söyledi:

“Bugün Adalet Bakanımızla görüşmek için buradayız. Adıyaman’da 35 canımızı kaybettik. Adalet mücadelemiz sürüyor. Kıbrıs’ta Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ni kurduk ve adalet mücadelemize devam ediyoruz. Yılmaz Bey’in davaya hakim olduğunu biliyoruz. Bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Adalet mücadelemiz devam edecek ve İsias davası Türkiye’de örnek olacak. Adalet bakanımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu davanın peşini bırakmayacağız. Hesap verecekler.”

Pervin İpekçioğlu ise şunları dile getirdi:

“Bakan Bey’le görüştük, adalet isteğimizi dile getirdik. Kıbrıs’ta adalet talebi büyüyor. 26 Nisan’da bunu daha da güçlü bir şekilde ifade edeceğiz. İsias’ta büyük bir kayıp yaşandı. Adalet istiyoruz ve bize destek olanlara teşekkür ediyoruz. Hesap soracağız, bunun bedelini ödeyecekler.”

Ayrıca, mahkemenin Efe Bozkurt ve Halil Bağcı’yı tahliye etmesine tepki gösteren İpekçioğlu, “Bu kişilerin sorumluluğunu unutmayacağız. Adalet istiyoruz ve bu mücadele devam edecek” dedi.

Ruşen Yücesoylu Karakaya, “Adıyaman halkına ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen desteklere teşekkür ediyoruz. Bu dava tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor ve adalet sağlandığında değişim olacak” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap