Koç Holding’in 9 aylık dönemde elde ettiği gelir 886.3 milyar oldu!

Koç Holding, 2023'ün ilk 9 ayında toplam 886.3 milyar Türk Lirası gelir elde ederek, bu dönemde 53.5 milyar Türk Lirası kombine yatırım gerçekleştirdi.

Yayın: 28.10.2023 - 11:06

126 kez okundu

Koç Holding’in 9 aylık dönemde elde ettiği gelir 886.3 milyar oldu!

Şirketin mali sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Koç Topluluğu olarak sağlam bilançomuz, kuvvetli likiditemiz, dayanıklı ve çeşitlendirilmiş portföy yapımız, geniş tedarik zincirimiz, çevik yönetim anlayışımız ve en önemlisi de çalışma arkadaşlarımızın üstün gayretleri ile 2023’ün ilk 9 ayında başarılı sonuçlar elde ettik” ifadelerini kullandı.

Koç Holding CEO‘su Levent Çakıroğlu, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlayarak açıklamalarda bulundu.

Çakıroğlu, Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte doğan ve büyüyen Koç Topluluğu’nun, Atatürk’ün çağdaş uygarlık hedefine olan bağlılığının sürdüğünü ve Cumhuriyet’e hizmet etmeye, ülkenin ekonomik büyümesine liderlik etmeye ve toplumsal kalkınma yolunda sorumluluk almaya devam edeceğini belirtti.

Çakıroğlu, bu anlayışa dayalı olarak 2023 yılında yatırımlarına kararlılıkla devam ettiklerini ve dünya genelinde artan jeopolitik riskler, zorlu piyasa koşulları ve belirsizliklerin hüküm sürdüğü bir dönemde, Koç Topluluğu’nun güçlü finansal duruşu, likiditesi, çeşitlendirilmiş portföyü, geniş tedarik zinciri ve çevik yönetim anlayışı ile 2023’ün ilk 9 ayında başarılı sonuçlar elde ettiğini vurguladı. Aynı zamanda, çalışanlarının üstün gayretlerine ve katkılarına dikkat çekti.

YAPI KREDİ ÜLKE EKONOMİSİNE 1.1 TRİLYON LİRA KAYNAK SAĞLADI

Levent Çakıroğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bu çeyrekte uluslararası piyasalardan ülkemize ve şirketlerimize olan güveni yansıtan önemli işlemleri memnuniyetle gerçekleştirdik. Özellikle Yapı Kredi’nin yılın ilk 9 ayında ülke ekonomisine 1.1 trilyon Türk Lirası’nı aşan kaynak sağlaması, bankanın uluslararası piyasalardan elde ettiği kaynaklarla Türkiye ekonomisini güçlendirmeye devam ettiğinin bir göstergesidir.

Banka, bu çeyrekte 500 milyon dolarlık Sürdürülebilir Eurobond ihracına ve yaklaşık 1 milyar dolarlık DPR (Çeşitlendirilmiş Alacak Hakları) işlemine imza attı. Arçelik ise bu dönemde 400 milyon dolarlık Eurobond ihraç etti ve bu işlem, özel sektörden gerçekleştirilen ilk Eurobond ihracı olarak kayda geçti. Ayrıca, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), TürkTraktör ile üretim tesislerinin modernizasyonu ve yeşil yatırımların büyütülmesi için 70 milyon Euro’ya kadar kredi kullanımı konusunda anlaşmaya vardı.”

DEPREM BÖLGESİNE DEĞİNDİ

Levent Çakıroğlu, toplumsal yatırımların 2023’ün ana gündem maddelerinden biri olmaya devam ettiğini vurgulayarak, Koç Topluluğu’nun deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Çakıroğlu, Topluluğun şirketleri ile birlikte Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Adıyaman, İskenderun, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da toplam 20 bin kişinin yaşadığı ve 5 bin adet konteyner evden oluşan “Umut Kentler” projesini hayata geçirdiğini ifade etti.

Çakıroğlu, Koç Gönüllüleri’nin bu kentlerde gerçekleştirdiği projelerle, bu bölgelerde yaşayan insanlara destek olunduğunu ve onları yalnız bırakmadıklarını açıkladı.

Ayrıca, Hatay, Adıyaman ve Malatya’ya gerçekleştirdikleri ziyaretlerle, bölgenin kalkınmasını desteklemek ve kalıcı fayda sağlamak amacıyla iş birliklerini ve etki gücünü artırdıklarını belirtti. Bölgenin hem ekonomik hem de toplumsal kalkınması için Koç Topluluğu’nun çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap