Kremlin: Putin ve Erdoğan’ın sürekli temas halinde olmalarına ihtiyaç var

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli iletişim halinde olmalarının önemine vurgu yaparak, "Bu temas, ikili ilişkiler açısından hayati bir öneme sahip." dedi.

Yayın: 10.01.2024 - 20:04

291 kez okundu

Kremlin: Putin ve Erdoğan’ın sürekli temas halinde olmalarına ihtiyaç var

Güncel konularla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, Putin’in Türkiye ziyaretine dair henüz bir tarih belirlenmediğini, bunun diplomatik kanallar aracılığıyla planlanacağını ifade etti.

Peskov, “Putin ve Erdoğan’ın sürekli iletişimde olmaları gerekiyor. Bu, ikili ilişkiler açısından son derece kritik. İhtiyaç halinde, liderler telefon görüşmeleri yapabilirler.” şeklinde konuştu.

Ukrayna meselesinin çözümünde henüz bir ilerleme kaydedilmediğini belirten Peskov, “Barış sürecinde hala belirgin bir boşluk var. Pratikte Kiev, yasal çerçevede müzakereleri reddediyor ve özel askeri operasyonu sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Peskov ayrıca, Ukrayna’nın “Barış Formülü” inisiyatifiyle ilgili olarak Rusya’nın bu süreçte dışlanmış olduğuna dikkat çekti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap