Turizm ve gastronomide sürdürülebilirlik ve yenilik temasıyla 30.EURHODIP konferansı başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, 2023 Avrupa Otelcilik ve Turizm Okulları Birliği (EURHODIP) Konferansı'na ev sahipliği yaparak "Turizm ve Gastronomide Sürdürülebilirlik ve Yenilik" temasıyla dün akşam Salamis Bay Conti Resort Otel'de düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Yayın: 02.11.2023 - 17:39

157 kez okundu

Turizm ve gastronomide sürdürülebilirlik ve yenilik  temasıyla 30.EURHODIP konferansı başladı

DAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Müdürlüğü’nden gelen bilgilere göre, törende The Cyprus Dance Education Centre ekibi bir dans gösterisi sundu ve bayrak seremonisi gerçekleştirildi. Ardından, çeşitli konuşmalar yapıldı.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztüren, açılış konuşmasında konferansa 16 farklı ülkeden gelen 100’ün üzerinde katılımcının olduğunu belirterek, EURHODIP’in turizm endüstrisini ileri taşımak için önemli bir anahtar olduğunu vurguladı. Ayrıca, DAÜ Turizm Fakültesi hakkında bilgi verdi ve konferansın verimli geçmesini diledi.

EURHODIP Başkanı Paulo Reves, konferansın “Turizm ve Gastronomide Sürdürülebilirlik ve Yenilik” temasıyla düzenleneceğini ve katılımcıların çalışmalarıyla bu alana katkı sağlayacaklarını ifade etti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, bu tür konferansların ülkenin tanıtılması ve uluslararası alanda ses getirmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, DAÜ’nün KKTC’nin en köklü üniversitesi olduğunu ve eğitim sektörünün amiral gemisi olduğunu vurguladı.

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, DAÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç’ı tebrik ederek, EURHODIP’in farklı kültürlerden insanları bir araya getirdiğini ve katılımcıların KKTC’yi olumlu bir şekilde tanıtarak döneceklerine inandığını söyledi. Prof. Dr. Avcı ayrıca DAÜ’nün bölgenin en iyi üniversitelerinden biri olduğunu vurguladı.

Açılış programı çerçevesinde, çeşitli müzik ve dans gösterileri de sunuldu. 30. EURHODIP Konferansı, Pazar gününe kadar sürecek ve Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği, Pazarlama İşletmeciliği ve Mutfak Sanatları olmak üzere dört farklı kategoride öğrenci yarışmaları ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapacak. Turizm endüstrisinden önemli konuşmacılar ve konukların katıldığı etkinlik boyunca araştırmacılar, turizm eğitimcileri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile endüstri profesyonelleri çeşitli sunumlar gerçekleştirecek, toplantılar düzenleyecek ve paneller yapacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap