Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara Üniversitesi Rektörü ve beraberindeki heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara Üniversitesi heyetini kabul etti.

Yayın: 22.12.2023 - 08:18

189 kez okundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara Üniversitesi Rektörü ve beraberindeki heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesi’nin Dışişleri Bakanlığı’ndaki diplomatlara eğitim vermesi ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nda bağımlılıkla mücadele konusunda protokol imzalanacak olmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Tatar, gösterilen ilgi ve yakınlığın önemine dikkat çekerek, Ankara Üniversitesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kurumlarla bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmasının değerli bir katkı olduğunu ifade etti. Ayrıca, uyuşturucu kullanımının arttığına dair raporlara rağmen, mücadelede istenilen sonuca henüz ulaşılamadığını belirtti.

Devlet yapısını güçlendirmek ve Kıbrıs Türkü’nün daha müreffeh bir yarına ulaşması için sunulan imkanların ve raporların önemli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara Üniversitesi rektörü başta olmak üzere tüm görevlilere teşekkürlerini iletti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise konuşmasında, çok sayıda fakülteye sahip olan üniversitenin bilgi birikimini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, uyuşturucu ile mücadele ve diplomatların eğitimi konularında önemli adımların atılacağını ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap