FBI, Epstein’ın çocuk ve kadınlara yönelik cinsel istismarında görevini yapmamakla suçlandı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Jeffrey Epstein'in çocuklara yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturma suçlarından tutuklanmasıyla ilgili olarak "uzun süre boyunca tacizi göz ardı ettiği" iddiasıyla dava edildi.

Yayın: 17.02.2024 - 08:32

60 kez okundu

FBI, Epstein’ın çocuk ve kadınlara yönelik cinsel istismarında görevini yapmamakla suçlandı

27 sayfalık dava dilekçesi, New York Güney Bölge Mahkemesine sunuldu ve ismi açıklanmayan 12 mağdur, milyarder Epstein’ın FBI’ın “tekrarlayan ve devam eden başarısızlıkları, gecikmeleri ve eylemsizliği” nedeniyle cinsel istismarı sürdürmesine izin verdiğini iddia etti.

Mağdurların avukatları, FBI’ın 20 yılı aşkın bir süredir Epstein’ın çocuk ve genç kadınları seks ticaretinde kullanmasına ve istismar etmesine göz yumarak, kendi işini yapmadığını belirtti.

Dava dilekçesinde, 12 davacı, ABD hükümeti ve FBI’dan tazminat talep ederken, Epstein hakkındaki belgelerin açıklanmasını istedi. Bu belgeler arasında, FBI’ın 2005’te Epstein’ın evine cinsel masaj için getirilen reşit olmayan bir kız çocuğuna dair raporu aldığı ancak bir yıl sonra dava açmak için beklediği de bulunuyordu.

1996 ile 2005 arasında Epstein ve suç ortakları hakkında çocuk istismarına dair kesin kanıtlar içeren belgelerin FBI tarafından göz ardı edildiği iddia edildi.

Dava dosyasında ayrıca, Epstein’ın 2006’da iki ayrı eyalette çocuklara taciz davalarını kabul ettiği ve 13 ay hapis cezası aldığı hatırlatıldı. Ancak FBI’ın bu iddiaları dikkate almadığı ve milyarder iş insanı hakkındaki soruşturmayı 2 yıl sonra kapattığı belirtildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap