Meksika’da 2 belediye başkan adayı öldürüldü

Meksika'da, Ciudad Mante ve San Jose Independencia şehirlerinden belediye başkanlığına aday olan Noe Ramos Ferretiz ve Alberto Garcia, ayrı ayrı gerçekleşen saldırılar sonucunda hayatını kaybetti.

Yayın: 20.04.2024 - 16:25

26 kez okundu

Meksika’da 2 belediye başkan adayı öldürüldü

Uluslararası haber kaynaklarına göre, Tamaulipas eyaletine bağlı Ciudad Mante’den belediye başkanlığına aday olan Noe Ramos Ferretiz, seçim kampanyası sırasında bıçaklı bir saldırıya maruz kaldı ve bu saldırıda hayatını kaybetti. Ramos Ferretiz, Ciudad Mante şehrinin belediye başkanlığı için Ulusal Eylem Partisi (PAN) ve Kurumsal Devrim Partisi (PRI) koalisyonu adına yarışıyordu.

Diğer yandan, Oaxaca eyaletindeki San Jose Independencia şehrinin belediye başkanı adayı Alberto Garcia ise kaybolduktan bir gün sonra ölü bulundu. Eyalet savcıları, Garcia’nın kentin yakınlarında dövülerek öldürüldüğünü belirtti.

Bu olaylar, Meksika’da siyasetçilere yönelik artan şiddet eylemleriyle ilgili endişeleri bir kez daha ön plana çıkardı. Özellikle 2 Haziran’da yapılacak olan genel ve yerel seçimler öncesinde, ülkede siyasetçilere yönelik şiddet olaylarında bir artış gözlemleniyor. Son 15 yılda, organize suç çetelerinin 80’den fazla belediye başkanını öldürdüğü bildiriliyor. Bu çeteler, seçim dönemlerinde adayları tehdit ederek işbirliği yapmaya zorluyor ve şiddeti bir araç olarak kullanıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap