Texas’taki Tesla fabrikasında “arızalı” robot mühendise saldırdı, diğer çalışanlar “acil durdurma” tuşuna bastı

ABD'deki Tesla fabrikasında meydana gelen bir olayda, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın bir robotu, bir mühendisi yaralayacak şekilde "arızalı" bir davranış sergiledi.

Yayın: 27.12.2023 - 18:22

103 kez okundu

Texas’taki Tesla fabrikasında “arızalı” robot mühendise saldırdı, diğer çalışanlar “acil durdurma” tuşuna bastı

New York Post gazetesinin haberine göre, 2021 yılında Austin şehrindeki bir Tesla fabrikasında, bir yazılım mühendisi, üretim alanında alüminyum araba parçalarını taşıması için tasarlanmış olan bir robotun “arızalı” davranışı nedeniyle saldırıya uğradı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, robotun metal pençeleriyle mühendisin sırtına ve koluna müdahale ettiği ve mühendisi yaraladığı belirtildi. Tanıklar, mühendisin robotun etkisinden kurtulmaya çalıştığı sırada bir diğer çalışanın “acil durdurma” tuşuna bastığını açıkladı.

Olay sonucunda mühendisin sol elinde küçük kesikler oluştuğu rapor edildi.

The Information’ın kaynaklarına göre, Tesla fabrikasındaki “seri üretim” talepleri, güvenlik aksaklıklarına neden oluyor. ABD İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresine gönderilen “yaralanma” raporlarına göre, 2022’de söz konusu fabrikada her 21 çalışandan biri çeşitli yaralanmalara maruz kalırken, ABD’deki diğer otomobil fabrikalarında bu oran her 38 işçiden biri olarak kaydedildi.

The Information’ın raporlarına göre, Tesla fabrikasındaki güvenlik sorunlarına dair endişeler artarken, bu olay, otomotiv endüstrisindeki seri üretim taleplerinin iş güvenliği üzerindeki etkilerini bir kez daha gündeme getirmiştir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap