Alman BioNTech, kanser ilacına odaklanıyor

BioNTech, Kovid-19 aşılarındaki başarısıyla bilinen Alman biyoteknoloji şirketi, gelecek yıllarda kanser araştırmalarına öncelik vereceğini duyurdu.

Yayın: 09.01.2024 - 20:22

165 kez okundu

Alman BioNTech, kanser ilacına odaklanıyor

Şirketin CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, San Francisco’da düzenlenen JP Morgan sağlık hizmetleri konferansında yapılacak olan sunumda, şirketin 2024 stratejik öncelikleri ve gelir beklentilerini paylaşacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, BioNTech’in şu anda çeşitli kanser türleri için ileri aşamada olan çalışmalar gerçekleştirdiği belirtildi. Prof. Dr. Uğur Şahin, 2024 sonuna kadar on veya daha fazla potansiyel olarak onay alacak çalışmalara odaklanmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, bu yılın BioNTech için önemli bir uygulama yılı olacağını ve onkoloji alanındaki inovatif ürünlerini genişletip geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Şirket, 2023 sonu itibarıyla 17,5 milyar avro nakit ve menkul kıymet yatırımına sahip olduğunu bildirdi. BioNTech, Kovid-19 aşılarından elde edeceği yaklaşık 3 milyar avroluk gelir hedefini belirledi. Ayrıca açıklamada, Kovid-19 aşılarındaki satışlardaki düşüşe rağmen şirketin araştırma ve geliştirmeye devam edeceği vurgulandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap