Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan, suç örgütleriyle ortak mücadele için protokol imzaladı

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın içişleri bakanları, suç örgütleriyle mücadele ve güvenlik konularında işbirliğini artırmak amacıyla bir protokol imzaladı.

Yayın: 26.01.2024 - 20:40

67 kez okundu

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan, suç örgütleriyle ortak mücadele için protokol imzaladı

Kırgızistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakan Ulan Niyazbekov, Kazak mevkidaşı Yerjan Sadenov ve Özbek mevkidaşı Pulat Bobojonov, Kazakistan’ın başkenti Astana’da bir araya geldi.

Üç ülkenin içişleri bakanları, bölgesel istikrara yönelik işbirliğini ele alarak suç örgütleri ve teröre karşı ortak mücadele stratejilerini görüştüler.

Toplantıda konuşan Bakan Niyazbekov, cinayet şebekelerine karşı mücadelede tek bir devletin çabalarının genellikle yetersiz kaldığını ifade etti. Niyazbekov, “Suç şebekelerinin çoğu uluslararası bağlantılara sahiptir. Bu tehdide karşı etkili bir şekilde hareket etmek için ülkeler arasında güvenin sağlanması önemlidir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Güvenlik alanı ve bölgesel istikrara yönelik işbirliğine vurgu yapan ev sahibi Kazak Bakan Sadenov, sadece 2023 yılında komşu ülkelerin talebi üzerine 125 kişinin Kazakistan’da gözaltına alındığını ve kendi ülkelerine iade edildiğini belirtti.

Özbek Bakan Bobojonov ise terör ve ayrılıkçılık gibi çeşitli sorunlara karşı ortak bir cephe oluşturmanın önemine vurgu yaparak, bu konuda somut adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Üç ülkenin içişleri bakanları, suç örgütleriyle mücadele ve güvenlik alanında bilgi alışverişini güçlendirmek amacıyla bir protokol imzaladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap