İnik: “Bayramlar kardeşliktir, hoşgörüdür, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı paylaşarak, kucaklaşmaktır”

KKTC Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökan İnik, bayramların kardeşlik ve hoşgörüyle dolu olduğunu vurgulayarak, halkın Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Yayın: 09.04.2024 - 15:42

176 kez okundu

İnik: “Bayramlar kardeşliktir, hoşgörüdür, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı paylaşarak, kucaklaşmaktır”

İnik, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, manevi değerlerin derin duygularla yaşandığı, huzur ve bereketin zirveye ulaştığı mübarek Ramazan ayını geride bırakarak bayrama erişmenin mutluluğunu dile getirdi.

Bayramların sevinçlerin paylaşıldığı, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği, kardeşlik duygularının en yoğun hissedildiği özel günler olduğunu belirten İnik, dünyanın dikkatini çeken Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimizin yaşadığı acılar nedeniyle içimizin buruk olduğunu ancak umutsuzluğa kapılmadan onlar için dualar etmemiz gerektiğini söyledi.

İnik, bayram günlerinde olumlu yönlerimize odaklanarak şükretmemiz gerektiğini ve özellikle aile bireyleri, komşular, yetimler ve yoksullar gibi ihtiyaç sahiplerini sevindirmeye çalışmamız gerektiğini vurguladı.

Herkesin bayramın coşkusunu yaşamasını isteyen İnik, dini ve dünyevi ayrımların yapılmadan herkesin bayramın tadını çıkarabilmesini arzuladığını ifade etti. Ayrıca, sosyal medya çağında gerçek bağları güçlendirmenin önemine de dikkat çekti.

İnik, Müslümanların bayramda barış içinde olmaları gerektiğini belirterek, küskünlüklerin bir kenara bırakılıp barışma çabalarının artırılması gerektiğini vurguladı.

Ramazan ayının manevi bir eğitim olduğunu ve bayramın huzur, bereket, birlik, yardımlaşma ve kucaklaşma getirdiğini söyleyen İnik, bu mübarek ayın kazanımlarını hayatlarına aktarmamız gerektiğini dile getirdi.

Son olarak, İnik, bayramın sevincini paylaşarak çoğaltmanın önemini vurgulayarak, halkın barış ve huzur içinde bir bayram geçirmesini temenni etti ve bayram namazının saat 06.56’da kılınacağını duyurdu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap