Papa Franciscus: “(Gazze’de) Silahsız siviller bombalanıyor ve vuruluyor”

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Gazze'den gelen ciddi ve acı veren haberlere vurgu yaparak, silahsız sivillerin bombalandığını ve vurulduğunu ifade etti.

Yayın: 17.12.2023 - 21:03

97 kez okundu

Papa Franciscus: “(Gazze’de) Silahsız siviller bombalanıyor ve vuruluyor”

Papa, geleneksel pazar duasını Aziz Petrus Meydanı’na bakan ofisinin penceresinden gerçekleştirdi.

Duanın ardından Papa Franciscus, dünya genelindeki sorunlara dair değerlendirmelerde bulunarak, “Ukrayna’da, Filistin’de, İsrail’de ve diğer çatışma bölgelerinde savaşlardan acı çeken kardeşlerimizi unutmayalım. Noel’in yaklaşması, barış yollarının açılması çabalarını güçlendirsin.” dedi.

Papa, Gazze’deki gelişmelerle ilgili olarak, “Gazze’den çok ciddi ve acı verici haberler almaya devam ediyorum. Silahsız siviller bombalanıyor ve vuruluyor.” şeklinde konuştu. İsrail ordusunun Hristiyanları ve kiliseleri hedef almasına dikkat çekerken, “Bir anne ve bir kızı; Nahida Halil Anton ve kızı Samar Kamal Anton, tuvalete gittikleri sırada keskin nişancılar tarafından öldürüldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Rahibe Teresa’nın rahibelerinin evi hasar aldı, jeneratör vuruldu. Bazıları, ‘Bu terör, bu savaş.’ diyor. Evet, bu savaş, bu terördür.” ifadelerini kullandı.

Papa, inananları barış için dua etmeye çağırdı. Kudüs Latin Patrikhanesi’nin açıklamasına göre, İsrail ordusu Gazze’deki saldırılarında Hristiyanları ve kiliseleri hedef aldı.

Hamas’ın İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği kapsamlı saldırı sonrasında yaşanan gelişmeleri de hatırlatan Papa, çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısına dikkat çekti. Filistinlilere ve İsraillilere ait kayıpların yanı sıra, Gazze’de yaşayan 1,9 milyon Filistinlinin zorlu koşullar altında mücadele ettiğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap