Papa Franciscus: “Savaşın kendisi insanlığa karşı bir suçtur”

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, savaşın insanlığa karşı bir suç olduğunu vurgulayarak, geleneksel pazar duasını Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisinin penceresinden gerçekleştirdi.

Yayın: 14.01.2024 - 17:13

71 kez okundu

Papa Franciscus: “Savaşın kendisi insanlığa karşı bir suçtur”

Papa Franciscus, duanın ardından yaptığı konuşmada, “Özellikle Ukrayna, Filistin ve İsrail gibi dünyanın birçok yerinde savaşın zulmünü yaşayanları unutmamamız önemlidir.” dedi.

Katoliklerin lideri, “Yılbaşında barış dileklerimizi paylaştık, ancak silahlar ne yazık ki hala yok etmeye ve öldürmeye devam etti. Bu çatışmalarda etkili olanların, savaşın siviller arasında ölüm tohumları ektiğini, şehirleri ve altyapıyı yok ettiğini düşünmeleri için dua ediyoruz. Başka bir deyişle, savaşın kendisi insanlığa karşı bir suçtur.” şeklinde konuştu.

Papa, barış için eğitimin önemine vurgu yaparak, “Savaş, başlı başına bir insanlık suçudur. Halkların, dünyanın barışa ihtiyacı vardır. Barış için eğitim verilmelidir. Ne yazık ki, tüm insanlık henüz her türlü savaşı durduracak yeterli eğitime sahip değildir.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap