Rusya: Ukrayna ve Batılı ülkeler, suç işlenmesinde uluslararası terör örgütlerini kullanıyor

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, Ukrayna ve Batılı devletlerin, uluslararası terör örgütlerini kullanarak Rusya'da suçlar işlenmesini organize ettiğini öne sürdü.

Yayın: 09.04.2024 - 13:26

40 kez okundu

Rusya: Ukrayna ve Batılı ülkeler, suç işlenmesinde uluslararası terör örgütlerini kullanıyor

Rusya Terörle Mücadele Komitesi’nden gelen açıklamaya göre, Bortnikov, komite üyeleriyle bir toplantı düzenledi. Bu yıl içinde Rusya’da ulaşım, enerji altyapısı, savunma sanayi işletmeleri ve yaşam destek unsurlarına yönelik 27 terör saldırısının engellendiğini belirtti.

Bortnikov, “Ukrayna’daki aşırılıkçılar ve onları destekleyen Batılı güçler, Rusya’da vahşi suçların işlenmesini organize ediyorlar ve bunun için uluslararası terör örgütü üyelerini kullanıyorlar,” dedi.

Moskova’daki “Crocus City Hall” adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısını örnek gösteren Bortnikov, bu saldırıya karşı ek güvenlik tedbirlerinin alındığını vurguladı.

Moskova’daki terör saldırısı

22 Mart akşamı “Crocus City Hall” konser salonunda gerçekleşen silahlı saldırıda sosyal medyada paylaşılan videolarda saldırganların otomatik silahlarla salonda ateş açtığı görülmüştü. Saldırı sonucunda 144 kişi hayatını kaybetmişti ve şu ana kadar 11 kişi tutuklanmıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap