Akşener’den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda bir kez daha aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, genel başkanlık görevine veda ettiği konuşmasını yaptı.

Yayın: 27.04.2024 - 16:44

93 kez okundu

Akşener’den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

Akşener, “Bugün, emaneti devretme günüdür” diyerek, “Bu kürsüden son kez sizlerle konuşuyorum” dedi.

İYİ Parti’nin Türkiye genelinde 31 Mart yerel seçimlerindeki başarısızlığının ardından olağanüstü kurultay kararı alması ve partinin kuruluşundan bu yana genel başkanlığını yürüten Meral Akşener’in veda konuşması, partililer arasında duygusal anlar yaşattı.

Akşener, yaptığı konuşmada İYİ Parti’nin seçimlere kendi adaylarıyla “bağımsız ve özgür” bir şekilde girmesinin önemine vurgu yaparak, “Aldığımız riskin bilincindeydik. Ben bugüne kadar, hem şahsımın hem de partimizin aldığı her kararın arkasında durdum ve bu kararın da arkasında duruyorum” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Bugüne kadar olduğu gibi, bugün de sadece söz söylerken değil, bedel öderken de en önde olmaya devam ediyorum” diye ekledi.

30 yıllık siyasi kariyeri boyunca bir kadın olarak birçok zorlukla karşılaştığını belirten Akşener, “Zaman zaman fedakarlık yaptım, zaman zaman sessizliği bozarak halkın sesi oldum” dedi.

Akşener’in konuşmasının bir bölümü şu şekildeydi: “Bugün, üzerime düşen her şeyi yaptığımın huzuruyla son kez sizlerle bir aradayım. Hiçbir tuzak, pazarlık veya sahtekarlık olmadan, halkın sesini duyurduğum için mutluyum. İYİ Parti’yi kurduğumuz günden bu yana, asla pes etmeden mücadele ettik.”

25 Ekim 2017’de İYİ Parti’nin kuruluşunu hatırlatan Akşener, “Biz bugünlere, çiçeklerle dolu bahçelerden değil, mayın tarlalarından geçerek geldik” şeklinde konuştu ve “Türkiye’nin birçok sorunu var, biz de bu sorunlara çare olacağız dedik. Türkiye’nin iyileşeceğine inanarak yola çıktık” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda partililere hitap eden Akşener, “Sizden bir ev, bir yuva istediler ve ben de İYİ Parti’yi sizlerin yuvası yaptım. Bundan sonra bu evi koruyacak ve ayakta tutacak olan da sizlersiniz. Genel başkan adaylarımıza başarılar diliyor, kurultayımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.

Akşener, konuşmasının ardından partililere selam vererek salondan ayrıldı.

ATO Congresium’da gerçekleştirilen kurultayda başkan adaylarının konuşmaları başladı.

Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, Grup Başkanı Koray Aydın, Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, genel başkanlık için yarışıyor.

Genel başkan seçilebilmek için adaylardan birinin delegelerin çoğunluğunun oyunu alması gerekiyor. İlk tur sonuç vermezse, ikinci turda en fazla oy alan iki aday yarışacak.

Kurultayda, delegeler önce genel başkanı seçecek daha sonra yetkili kurulları belirlemek için sandığa gidecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap