Başbakan Ünal Üstel: Hedefimiz eğitimi daha ileriye götürmek

Başbakan Ünal Üstel, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) heyetini kabul etti ve yaptığı konuşmada eğitimi geliştirme hedeflerini dile getirdi.

Yayın: 02.11.2023 - 16:57

81 kez okundu

Başbakan Ünal Üstel: Hedefimiz eğitimi daha ileriye götürmek

Başbakan Üstel, bu görüşmenin ardından YÖDAK Başkanı Turgay Avcı ve YÖDAK üyeleriyle yükseköğrenimin ileriye taşınması için atılacak adımları tartıştı.

Üstel, kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’deki üniversiteleri daha yüksek bir seviyeye taşıma amacında olduklarını ve bu hedef doğrultusunda YÖDAK ile işbirliği yapmayı arzuladıklarını vurguladı. Aynı zamanda, Yükseköğrenimin gelişmesini teşvik etmek amacıyla YÖDAK ile nasıl işbirliği yapabileceklerini değerlendirmek için bir araya geldiklerini ifade etti. Üstel, “Eğitim, ülkemizin lokomotif sektörlerinden biridir ve bu sektörü daha da ileriye taşıma amacındayız” dedi.

Üstel, KKTC’ye gelen üçüncü dünya ülkelerinden gelen öğrenciler için yapılan çalışmalara da dikkat çekti ve “Üniversitelerimiz ve yükseköğrenimin gelişimini sağlayarak KKTC ekonomisinin büyümesine katkıda bulunan lokomotif sektörlerden biri olarak eğitim sektörünün gelişimine devam edeceğiz” dedi.

YÖDAK Başkanı konuşması

YÖDAK Başkanı Turgay Avcı ise konuşmasında, Başbakanı yükseköğrenimle ilgili bilgilendirmek ve görüşlerini aktarmak için ziyaret ettiklerini belirtti. Avcı, “Hükümetin önerilerini ve düşüncelerini dinleyerek eğitimi daha da ileri taşıma amacındayız” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap