Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Necmettin Erbakan Üniversitesi heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Necmettin Erbakan Üniversitesi heyetini kabul etti.

Yayın: 21.12.2023 - 09:53

187 kez okundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Necmettin Erbakan Üniversitesi heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Tatar, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi heyetini ülkede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye hükümetinin KKTC’nin dünyada tanıtılması çalışmalarına verdiği tam destek üzerinde vurgu yaptı.

Tatar, Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak KKTC’nin, Türk-Yunan dengelemesi ve AB ilişkileri bağlamında kilit bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Federal temelde bir çözüm arayışının aslında Türkiye’nin adadan çekilmesini hedeflediğini belirten Cumhurbaşkanı, Kıbrıs Türk halkının bu oyunun bir parçası olmayacağını vurguladı. Egemenlik ve uluslararası statünün kabulüyle resmi müzakerelerin başlayabileceğini belirten Tatar, iki devletli siyasetin Türkiye’nin garantörlüğünün devamını ve Türk askerinin varlığının Kıbrıs Türk halkı için önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, merhum Necmettin Erbakan’ı rahmetle anarak, Erbakan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin yürüttüğü etkili siyasetin mimarlarından biri olduğunu ifade etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ise konuşmasında, KKTC’de bulunmaktan duydukları mutluluğu paylaşarak, KKTC’deki üniversitelerle protokol imzalamak, ortak sempozyumlar düzenlemek ve öğrenci değişimi gibi iş birliği çalışmaları yapmak üzere adada bulunduklarını belirtti. Ayrıca, üniversite ile ilgili bilgileri Cumhurbaşkanı Tatar’a iletti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap