Değirmenlik Sağlık Merkezi binası yıkıldı.. 18 milyar TL ayrılan yeni merkezin yapımına birkaç ay içinde başlanacak

Değirmenlik Sağlık Merkezi binasının yüksek risk taşıdığı gerekçesiyle bir süre önce boşaltılmasının ardından bugün yıkım gerçekleştirildi.

Yayın: 26.11.2023 - 11:51

125 kez okundu

Değirmenlik Sağlık Merkezi binası yıkıldı.. 18 milyar TL ayrılan yeni merkezin yapımına birkaç ay içinde başlanacak

Başbakan Ünal Üstel ve Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, 6 Şubat depreminin ardından ortaya çıkan riskler ve yapılan çalışmalar sonucunda Değirmenlik Sağlık Merkezi binasının boşaltılma kararı alındığını ifade etti. Dinçyürek, yapılan çalışmaların sonucunda binanın tadilat yerine yıkılma kararı alındığını belirtti ve bu kararın geciktiğini ekledi.

Değirmenlik Sağlık Merkezi’nin yeni binasının aynı yerde birkaç ay içinde inşa edilmeye başlanacağını dile getiren Dinçyürek, hızlı bir şekilde tamamlanması planlanan çalışmaların 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanarak hizmete sunulmasını hedeflediklerini vurguladı.

Dinçyürek, yıkılan binanın yerine daha büyük bir alanı kapsayan yeni bir sağlık merkezi inşa edileceğini ve aynı zamanda 112 hızır servisinin de Değirmenlik’te hizmet vereceğini belirtti. Proje için ayrılan bütçenin 18 milyon Türk Lirası olduğunu söyledi ve bölge halkına uzun yıllar hizmet edecek bir sağlık merkezi oluşturacaklarını belirtti.

Başbakan Ünal Üstel ise Değirmenlik Sağlık Merkezi’nin yetersiz ve depreme dayanıksız olması nedeniyle hızla yeniden inşa edileceğini açıkladı. 2024 yılının daha iyi bir yıl olacağını ifade eden Üstel, sağlık alanında iyileştirmelerin hızla gerçekleştirileceğini ve vatandaşların daha iyi sağlık hizmeti alacağını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan sağlık alanındaki protokole de değinen Üstel, eksik branşlarda ihtisas yapılmasının hedeflendiğini ve Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip vatandaşların aynı hizmeti alacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap