“Don Pasquale” operasının 2023 temsilleri tamamlandı

KKTC Devlet Opera ve Balesi'nin (KKTCDOB) sanat sezonunda yer alan "Don Pasquale" operasının 2023 temsilleri başarıyla tamamlandı.

Yayın: 24.12.2023 - 19:04

157 kez okundu

“Don Pasquale” operasının 2023 temsilleri tamamlandı

2024 sanat sezonunda izleyicilerle buluşmak üzere planlanan bu opera, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB), Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (KKTCCSO) ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (TCDOBGM) tarafından ortak bir prodüksiyon olarak sahnelendi.

Gazimağusa- Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda 20 Aralık Çarşamba günü ve ardından Lefkoşa – YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde 22 Aralık Cuma günü gerçekleşen temsiller, her iki salonda ücretsiz ve halka açık olarak seyircilerle buluştu. İzleyicilere, temsillerin başlamadan önce her iki salonda “Don Pasquale’yi İzlemek” adlı kısa bir söyleşi sunuldu.

Temsillerin müzikal yönetimini Ali Hoca üstlenirken, sahne yönetmenliğini Aytaç Manizade, ışık tasarımını Oğuz Murat Yılmaz, başroldeki Don Pasquale karakterini bas Engin Suna, Norina rolünü Sermin Dikmen Töre, Ernesto karakterini Ufuk Toker, Doktor Malatesta rolünü Tuğrul Enver Töre ve noter rolünü Emre Özarabacı üstlendi.

Baş kemancı olarak Tolga Kulak’ın görev aldığı temsillerde, piyanist Aslıhan Korkmaz Korrepetitör olarak görev alırken, yardımcı orkestra şefi olarak Murat Menket, reji yardımcısı olarak Ufuk Gökhan Küçük ve üst yazıcı olarak M. Ozan Türkoğlu da ekibe destek verdiler. KKTCDOB, TCDOBGM, KKTCCSO, Gazimağusa Belediyesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi iş birlikleri ve Telsim iletişim desteğiyle gerçekleştirilen bu temsiller, sanatseverlerin ilgiyle takip ettiği bir etkinlik oldu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap