Fransa Dışişleri Bakanı Colonna: “Filistin toprağı olan Gazze’nin geleceğini belirlemek İsrail’e düşmez”

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Gazze'nin geleceğine ilişkin yaptığı açıklamada, "Filistin toprağı olan Gazze'nin geleceğini belirlemek İsrail'e düşmez.

Yayın: 06.01.2024 - 13:49

60 kez okundu

Fransa Dışişleri Bakanı Colonna: “Filistin toprağı olan Gazze’nin geleceğini belirlemek İsrail’e düşmez”

Uluslararası hukuk ilkesine geri dönülmeli.” ifadesini kullandı. Colonna, İsrailli siyasilerin Gazze’li Filistinlilere yönelik göç teşvikine ilişkin yaptıkları açıklamaları “sorumsuzca” olarak nitelendirdi ve bu tür söylemlerin çözüme uzaklaştırdığını belirtti.

Fransız Bakan, iki devletli çözüme vurgu yaparak, “Gazze, gelecekteki Filistin devletinin bir parçası olmak isteyen Filistin toprağıdır. Uygulanabilir tek seçenek olan iki devletli çözümü destekliyoruz.” dedi. Ayrıca, İsrail’in uluslararası hukuka uyarak sivil nüfusu koruması gerektiğine işaret ederek, sivillerin suçlardan sorumlu olmadığını ve korunması gerektiğini vurguladı.

İsrailli siyasilerin Gazze’deki Filistinlilere yönelik göçe zorlanması yönündeki açıklamalar, bölgesel ve uluslararası alanda tepki çekmiş ve reddedilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer bazı siyasiler, Filistinlilere gönüllü göç imkanı sunma ve onları başka ülkelere gönderme planları üzerine konuşmuşlardı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap