Muhtarların aylık katkısı asgari ücretin yüzde 95’ine yükseltiliyor

Başbakan Ünal Üstel, uzun süredir beklenen mali destek artışıyla ilgili yasa değişikliğini imzalayarak Cumhuriyet Meclisi'ne gönderdiğini duyurdu.

Yayın: 01.02.2024 - 19:09

89 kez okundu

Muhtarların aylık katkısı asgari ücretin yüzde 95’ine yükseltiliyor

Üstel, yazılı açıklamasında, Bakanlar Kurulu’nda onaylanan değişiklik tasarısıyla ilgili olarak, “Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri Yasası” kapsamında muhtarlıklara yapılan aylık asgari ücretin yüzde 75’i oranındaki mali katkının ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak yüzde 95’e yükseltilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Başbakan, bu değişiklikle muhtarların su, elektrik ve telefon gibi temel giderlerine destek sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.

Üstel, muhtarların demokrasinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, hükümetin göreve geldiği günden itibaren verdikleri sözleri yerine getirdiğini belirtti.

Muhtarların asgari ücretin yüzde 95’ine kadar olan katkılarının düzenlendiği yasa tasarısının Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunulduğu da açıklandı. Tasarıyla ilgili görüş ve önerilerin yirmi gün içinde Meclis Başkanlığı’na yazılı olarak iletilmesine olanak tanındı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap