Putin adeta esti ve gürledi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gazze Şeridi'nde sivillerin ayrım gözetilmeden öldürüldüğü trajedisini vurgulayarak, "Yüz binlerce masum insanın ayrım gözetmeksizin öldürüldüğü Gazze Şeridi'nde yaşanan korkunç olayların hiçbir haklı gerekçesi olamaz" dedi.

Yayın: 31.10.2023 - 08:55

116 kez okundu

Putin adeta esti ve gürledi!

Putin, Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’ndeki havalimanında İsrail’den gelen bir uçak nedeniyle protestocularla güvenlik güçleri arasında yaşanan olayla ilgili düzenlenen toplantıda konuştu.

Orta Doğu’daki gelişmelerin Rusya’ya karşı propaganda amacıyla kullanıldığını belirten Putin, “Bu amaçla yalanları, kışkırtmaları, karmaşık, saldırgan psikolojik ve enformasyon unsurlarını kullanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Vladimir Putin, Orta Doğu’daki yeni krizin, İsrail’e yönelik saldırıyla başladığını vurgulayarak, “Ne yazık ki, suçluları ve teröristleri cezalandırmak yerine toplu sorumluluk ilkesinin intikam amacıyla kullanıldığını da görüyoruz. Gazze Şeridi’nde yaşanan korkunç olaylarda, ayrım gözetilmeden yüz binlerce masum insanın öldüğü bir gerçek. Bombardımandan kaçacak ve saklanacak hiçbir yerleri yok.” şeklinde konuştu.

Sivil kayıpların yaşandığı Filistin’deki trajediye duyduğu üzüntüyü ifade eden Putin, “Kanlı çocuklara, ölen çocuklara, kadınların ve yaşlıların nasıl acı çektiğine, sağlık çalışanlarının nasıl hayatını kaybettiğine tanık olunca, elbette yumruklarınız sıkılır ve gözlerinizden yaşlar gelir. Bu duyguları ifade etmenin başka bir yolu yok” dedi.

DAĞISTAN – MAHAÇKALE HAVALİMANI OLAYLARI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mahaçkale Havalimanı’ndaki olaylara dikkat çekerek, “Dün gece Mahaçkale’de yaşananlar, özellikle sosyal medya üzerinde, özellikle Ukrayna topraklarından, Batılı ajanların koordinesiyle gerçekleşti” dedi.

Filistin’e yardım edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Dağıstan’da yaşayan Tatlara (Dağ Yahudileri) yapılan saldırının Filistin’e yardım edilmesinin önünde bir engel olamayacağını belirtti. Ayrıca, bu trajedinin arkasında olanlarla mücadele edilmesi gerektiğini ifade ettiğini belirtti ve Rusya’nın özel askeri operasyonlarla bu aktörlere karşı mücadele ettiğini vurguladı.

Duygusal tepkilere kapılmamanın önemine değinen Putin, “Orta Doğu ve diğer bölgelerde yaşanan trajedilerin arkasında kimin olduğunu, kaosu kimin organize ettiğini ve kimin bundan yararlandığını anlamamız gerekiyor” dedi. Ayrıca, ABD’nin mevcut yönetici elitlerinin küresel istikrarsızlıktan en çok kazanç sağladığını öne sürerek, “Kanlı rantlarını bundan elde ediyorlar” dedi.

Putin, ABD’nin bir küresel güç olarak zayıfladığını ve bu nedenle diğer rakipleri, özellikle Rusya’yı, kaos yoluyla istikrarsızlaştırmaya çalıştığını vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap