Venezuela hükümeti, ülkedeki BM İnsan Hakları Ofisinin faaliyetlerini askıya aldı

Venezuela hükümeti, tarafsızlığını sorguladığı gerekçesiyle Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komiserliği Ofisinin ülkedeki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Yayın: 16.02.2024 - 10:47

67 kez okundu

Venezuela hükümeti, ülkedeki BM İnsan Hakları Ofisinin faaliyetlerini askıya aldı

Dışişleri Bakanı Yvan Gil, düzenlediği basın toplantısında, BM İnsan Hakları Ofisinin ülkedeki çalışmalarının askıya alındığını ve BM personelinin 72 saat içinde ülkeyi terk etmesi gerektiğini belirtti.

Gil, BM’nin Venezuela’da “tarafsız davranmadığını” iddia ederek, Karakas’ta 2019’dan bu yana faaliyet gösteren BM Ofisi ile tüm işbirliği kanallarının 30 gün içinde gözden geçirileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı, ofisin Venezuela’ya karşı “komplo” ve “darbe girişimleri”nde özel bir hukuk bürosu gibi hareket ettiğini savunarak, ofiste görev yapan personelin uluslararası kamuoyuna yaptıklarıyla ilgili bilgi vermesini istediklerini ifade etti.

Gil, BM Ofisinin Venezuela’ya karşı tarafsız olmadığını belirterek, ofisin 2019’da imzalanan mutabakat mektubundan bu yana taraflı bir tutum sergilediğini ve anayasal kurumlara yönelik saldırılara karşı adil davranmadığını söyledi.

Ayrıca, Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab’ın dünkü açıklamasına atıfta bulunan Gil, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yönelik iddia edilen “komplo ve suikast” planına karıştıkları iddiasıyla 19 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap