Rusya: ABD, Irak’tan çekildiğinde Suriye’den de çekilecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, ABD'nin Irak'tan askerlerini çekmesi durumunda Suriye'den de çekileceğini belirterek, "Irak toprakları kullanılmadan Suriye'deki lojistik desteği sürdürmek ve askeri birlikleri bulundurmak imkansız olacak" dedi.

Yayın: 26.01.2024 - 11:56

48 kez okundu

Rusya: ABD, Irak’tan çekildiğinde Suriye’den de çekilecek

Rus haber ajansı Ria’ya verdiği röportajda Lavrentyev, ABD’nin Orta Doğu’daki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD’nin Irak’tan çıkmaya hazır olduğunu bildirdiğine dikkat çeken Lavrentyev, Iraklı meslektaşlarından bu konuda bilgi aldıklarını ifade etti.

Ancak Lavrentyev, bu durumun ne kadar sürede gerçekleşeceğinin belirsiz olduğunu belirterek, “Şu an için bu konu sadece sözde kalıyor, çünkü Amerikalıların bunu mümkün olan her şekilde erteleyeceklerini düşünüyorum. Onlar şu anda buna hazır değiller. Irak’tan çekildikten sonra Suriye’den de askerleri çekecekler, çünkü Irak topraklarını kullanmadan Suriye’deki lojistik destek ve askeri birlikleri sürdürmek imkansız olacak” şeklinde konuştu.

Lavrentyev, Rusya ile ABD arasında Suriye konusunda Fırat’ın doğusu dışında bir etkileşim olmadığını belirtirken, “Tüm temaslar kesildi ve Tanif üssü ile Fırat’ın doğusu dahil tüm planlar artık gerçekleştirilemez hale geldi” ifadesini kullandı. Ayrıca, ABD’nin Suriye’deki silahlı muhalif güçlere karşı Rus askerlerine maksimum zarar verme hedefini benimsediğini ve bu güçlere silah ve İHA sevkiyatı yaptığını ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap