Başsavcılık bütçesi 300 bin TL artışla komiteden geçti… Varol: “Devamlı ricacı konumuna getirilmemiz doğru değil”

Başsavcılık bütçesi, Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi'nden alınan oybirliği ile 300 bin TL artışla 195 milyon 644 bin 500 TL olarak onaylandı.

Yayın: 24.11.2023 - 18:28

128 kez okundu

Başsavcılık bütçesi 300 bin TL artışla komiteden geçti… Varol: “Devamlı ricacı konumuna getirilmemiz doğru değil”

Başsavcı Yardımcısı Ahmet Varol, bütçe konusundaki sıkıntılara dikkat çekerek, Başsavcılığın yürütmenin kontrol ve sınırlamalarına dahil olmaması gerektiğini vurguladı. Varol, sürekli olarak maddi kaynak talepleriyle karşılaştıklarını belirterek, özellikle kağıt ihtiyaçları için her yıl mücadele etmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Ayrıca, araç bakımı, akaryakıt, yağ ve servis bütçesi konularında da sorun yaşadıklarını, bu nedenle sürekli ek ödenek talebinde bulunmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Varol, Başsavcılığın bütçe eksikliği nedeniyle günlük gazete dahi alamadığını, elektrik bağlantısı için talep ettikleri ödeneğin hala beklediğini ve savcı istihdam etmeleri gerektiğini ancak bu durumu gerçekleştiremediklerini belirtti. Ayrıca, ödenekle piyasadan mal-hizmet almanın mümkün olmadığını ve izaz ikram ve temsil giderlerini ceplerinden ödemek durumunda kaldıklarını söyledi.

Komite Başkanı Resmiye Canaltay, Başsavcılığın önemli bir görev yürüttüğünü belirterek, bütçe artırımına gidilmesi kararı aldıklarını açıkladı. CTP Milletvekili Erkut Şahali, Başsavcılığın bağımsızlığının korunması gerektiğini vurgulayarak, bağımsız kurumların idareye muhtaç hale getirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, savcılığın güçlü bir yargıya ihtiyaç duyduğunu ve bütçe eksikliğinin kabul edilemez olduğunu belirtti. CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, ceza davalarının yürütülmesinde savcılığın inisiyatif almadığını ifade ederek, bu durumun adaleti etkilediğini söyledi.

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, sahte reçete soruşturması konusunda çerçeve belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, yaşananların yargı sistemine zarar verebileceği endişesini dile getirdi. Diğer milletvekilleri de çeşitli konularda sorular yönelterek, Başsavcılığın faaliyetleri üzerindeki sıkıntıları gündeme taşıdılar.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap