Cumhuriyet Meclisi Komitesi, Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet idaresi yasa önerisi üzerinde görüştü

Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da bulunan Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, UBP Milletvekili Komite Başkanı Yasemi Öztürk başkanlığında bir araya geldi.

Yayın: 26.10.2023 - 18:34

151 kez okundu

Cumhuriyet Meclisi Komitesi, Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet idaresi yasa önerisi üzerinde görüştü

Meclis Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, komite, gündemlerinde bulunan “Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet İdaresi (DD-EDİ) Yasa Önerisi”ni (UBP ve CTP Grubuna Bağlı bazı milletvekilleri) görüşmek üzere toplandı. Bu önemli yasa önerisi üzerinde madde madde çalışmalar gerçekleştiren komite, önerinin detaylarını inceledi.

Komite, “Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet İdaresi (DD-EDİ) Yasa Önerisi” üzerindeki çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam etme kararı aldı. Yasa önerisinin, dijital dönüşüm ve elektronik devlet idaresi alanındaki önemli değişiklikleri içermesi bekleniyor.

Toplantıya, Başbakanlık ve Personel Dairesi’nden yetkililer ile Girne Amerikan Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arif Sarı davet edilerek, yasa önerisi hakkındaki görüşlerini komiteyle paylaştılar.

UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığında toplanan komite toplantısına, CTP Milletvekili ve Komite Başkan Vekili Ongun Talat, UBP Milletvekilleri Hasan Küçük ve Fırtına Karanfil ile CTP Milletvekili Ürün Solyalı da katıldı. Ayrıca, CTP Milletvekili Salahi Şahiner ve Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars da toplantıya iştirak etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap