Meclis Genel Kurulu tamamlandı… Bir sonraki toplantı 7 Aralık Perşembe günü yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun bugünkü birleşimi tamamlandı. Bir sonraki toplantı 7 Aralık Perşembe günü saat 10.00'da yapılacak.

Yayın: 28.11.2023 - 09:52

111 kez okundu

Meclis Genel Kurulu tamamlandı… Bir sonraki toplantı 7 Aralık Perşembe günü yapılacak

Toplantıda, Cumhuriyet Meclisi Danışma Kurulu’nun 4-5 Aralık tarihli Genel Kurul toplantılarının birleştirilerek, 7 Aralık’ta birlikte yapılmasına ilişkin karar oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Anayasanın 159’uncu Maddesinin (1)’inci Fıkrasının (b) Bendi Kapsamına Giren Taşınmaz Malların Tazmini, Takası ve İadesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele alındı. Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi’nin tasarıya ilişkin raporu okundu. Tasarının komitede oy birliğiyle kabul edildiği belirtildi.

Ardından, “Ticaret Markaları (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile ilgili Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi’nin tasarıya ilişkin raporu okundu. Tasarının komitede teknik hatalar nedeniyle geri çekildiği belirtildi.

Genel Kurul’da güncel konuşmalara geçilirken, CTP Milletvekili Sami Özuslu, son siyasi gelişmeleri ele alarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Özuslu, Askeri Suçlar Ceza Yasası’nda değişiklik önerisi sunduklarını ancak Hukuk Komitesi’nde bu konunun görüşülmediğini belirtti. Ayrıca, Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir’in davası ve öğretmenlerin polise darp suçundan yargılanması gibi konuları da dile getirdi.

Daha sonra CTP Milletvekili Ürün Solyalı, çocuk haklarıyla ilgili güncel konuşma yaptı. Solyalı, çocuk istismarı ve ihmaline dikkat çekerek, bu konuda alınması gereken önlemleri vurguladı. Ayrıca, çocuk hakları konusunda yapılan raporlamada eksiklikler olduğunu ifade etti.

CTP Milletvekili Doğuş Derya, kadınların ekonomik katılımı, iş gücüne katılımı, ayrımcılıkla mücadele, ve kadın sağlığı gibi konuları ele alarak kadın haklarına vurgu yaptı. Derya, İstanbul Sözleşmesi’ne dokunulmaması gerektiğini belirterek, bu sözleşmenin kadınların haklarını güvence altına aldığını ifade etti.

UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak, belediyelerin vergi politikalarını eleştirerek, vergilendirmenin dengeli ve adil olması gerektiğini savundu. Kontrolsüz mülk satışlarına dikkat çekti ve ülkede yaşanan sorunları dile getirdi.

CTP Milletvekili Erkut Şahali, yerel yönetimlerin işleyişi ve vergilendirmeler konusunda eleştirilerde bulundu. Kontrolsüz nüfus artışının sorunlara yol açtığını belirtti ve ülkede yaşanan suç pandemisine değindi.

Maliye Bakanı Özdemir Berova, katma değer vergisi kapsamında yapılması gereken iade tutarlarına ilişkin sorulara yanıt verdi. Berova, ödemelerin öncelikli olarak yapılacağını ve güncele dönülmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Oturumun sonunda, yanıt verilmeyen, sözlü ve yazılı sorular hatırlatıldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap