CHP sandık başına gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 38. Olağan Kurultay öncesi heyecan dorukta...

Yayın: 03.11.2023 - 14:22

223 kez okundu

CHP sandık başına gidiyor

Partinin 100. yaşını kutlayan CHP, bugüne kadar 56 kurultay düzenledi. 38. Olağan Kurultay, “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı” sloganıyla 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

Kurultayda genel başkanlık için 13 yıldır görevde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu ve Manisa Milletvekili Özgür Özel yarışacaklar. Delegelerin oy kullanacağı bu önemli etkinlikte 1368 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve Parti Meclisi (PM) üyelerini seçecek.

Genel başkan adaylarının imzasıyla yola çıkabilmeleri için 65, PM üyeliği için ise 10 delegenin imzası gerekecek. Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, delegelerin desteğini kazanmak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Özgür Özel, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile görüşerek İstanbul delegelerinin desteğini aldığını açıkladı. Ayrıca, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol liderliğinde 55 il başkanı, Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıklayarak bir deklarasyon yayımladı.

Kurultayın ana gündem maddesi genel başkanlık seçimi olmasının yanı sıra, PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de bu etkinlikte belirlenecek. Eğer adaylar arasında uzlaşma sağlanamazsa, PM seçimleri “blok liste” ve “fermuar” yöntemleriyle gerçekleştirilecek. Blok listelerde uzlaşma sağlanamazsa, her aday “anahtar listesi”ni açıklayarak kendi ekibini PM’ye taşımaya çalışacak.

CHP’de Parti Meclisi, kurultay sonrası en yetkili organ olarak görev yapıyor. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri PM içinden atanırken milletvekili ve belediye başkanları listeleri yine PM tarafından onaylanır.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap