Filistin: ABD’den Filistin’i tanıması bekleniyor, iki devletli çözümden söz etmesi değil

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, ABD'nin sadece iki devletli çözümden bahsetmekle kalmayıp aynı zamanda Filistin'i resmi bir devlet olarak tanıması gerektiğini ifade etti.

Yayın: 21.01.2024 - 08:22

69 kez okundu

Filistin: ABD’den Filistin’i tanıması bekleniyor, iki devletli çözümden söz etmesi değil

WAFA’ya göre, Ebu Rudeyne, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu belirttiği açıklamasına yanıt verdi.

Ebu Rudeyne, İsrail’in barış ve istikrarla ilgilenmediğini ve hala bağımsız bir Filistin devletinin kurulmadan barışın sağlanamayacağını anlamadığını vurgulayarak, “ABD’nin sadece iki devletli çözümden bahsetmesi değil, Filistin’i tanıması da bekleniyor. Şu an, bunu gerçekleştirmek için en uygun zaman” dedi.

BM Güvenlik Konseyi kararları, BM Genel Kurul kararları ve uluslararası fikir birliği, Filistin’in BM üyeliği olmayan bir ülke olarak statüsüne ve tanınan ülkelerin bayrakları yanında Filistin bayrağının yer almasına dikkat çeken Ebu Rudeyne, şunları ekledi:

“Filistin halkı, meşru haklarından, Kudüs ve kutsal alanlarından vazgeçmeyecek ve bağımsız Filistin devletinin kurulması konusundaki kararlılığını sürdürecek.”

Netanyahu, dün, bağımsız Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu bir kez daha ifade etmişti.

İsrail Başbakanı, 18 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında, Gazze’deki saldırılardan sonra Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu belirtmişti.

Netanyahu, bu görüşlerini ABD yönetimine de ilettiğini ifade etmişti. NBC News televizyonuna göre, ABD yönetimi, Netanyahu sonrası döneme hazırlanıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap